Galette cu piersici

 Gallete cu persici

Rețeta: 


Aluat: 70 g făină grâu Spelta

            80 g făină tip 650

            2 lingurițe zahăr ( melasă/ cocos/mesteacăn)

           40 g unt ( se poate folosi și unt vegan)

           1/2 linguriță scorțișoară

            un vârf sare


Umplutura: 6-7 piersici

                     1 linguriță scorțișoară

                     1 lingură zahăr ( sau mai mult, cum simțiți)

                      7 pic. ștevie ( opțional, în loc de un surplus de zahăr)

Pasul 1: Începem prin a ne pregăti ingredientele. Mai întâi, turnăm într-un pahar 20 ml de apă sau mai mult și lăsăm la frigider. Ne alegem câteva piersici ( eu am folosit aproximativ 6/7), le tăiem felii și le așezăm într-un bol. Presărăm o lingură de zahăr peste ele, apoi adăugam scorțișoara, picăturile de ștevie ( nu e obligatoriu, eu combin mereu ștevia cu zahărul pentru un plus de dulce, dar fără a crește indicele glicemic) și mestecăm bine. Lăsăm feliile deoparte, să își îmbine aromele. 


Pasul 2: Preparăm aluatul. Într-un bol punem făina, zahărul, scorțișoara și sarea. Amestecăm bine, apoi adăugăm untul rece. Scoatem apa de la frigider și începem a turna câte puțin în timp ce frământăm aluatul, până când obținem o consistență care se leagă și este ușor lipicioasă. O strângem într-o formă de bilă/ oval și acoperim cu folie alimentară, apoi dăm la frigider pentru cel puțin 15 minute.


Pasul 3: Încingem o crăticioară pe foc și adăugăm lingura de unt. Turnăm peste piersicile tăiate și le călim puțin până când ele își lasă sucul și se înmoaie puțin.


Pasul 4: Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem cu ajutorul sucitorului pe o foaie de copt presărată cu puțină făină. Întindem aluatul cât mai mult, acesta trebuie să aibă o grosime mică. Atenție! Nu e nevoie de o anume formă a aluatului, fiindcă marginile le vom împacheta la final. 


Pasul 5: Așezăm piersicile centric, începând din mijlocul aluatului. Marginile libere le fom împacheta, formând niște pliuri. 

Pasul 6: Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius pentru câteva minute, apoi introducem tarta ( cu tot cu foaia de copt) pe o tavă dorită și reducem gradele la 180. Coacem pentru aproximativ 30 minute, dar important este să o urmăriți când ea este gata rumenită.

La final, puteți să presărați puțin zahăr pudră pentru un plus de estetică. Poftă bună, dragilor! 




 


Comentarii

  1. Am fost plăcut surprins sa aflu că pot fi îndrăgostit și de altfel de prăjituri,fără ciocolata!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare