Homemade Dots

 Homemade Dots:



 Ingrediente:

 200 g ciocolată neagră

 1 lingură unt de cocos 

 500 g brânză de vaci 

 3/4 linguri miere/sirop de agave

 2 linguri unt

 150 g fulgi de cocos 

 esență de vanilie 1/2 linguriță

 Cum procedăm

 1. În primul rând, alegem un bol încăpător în care turnăm brânza de vaci și o amestecăm împreună cu untul, mierea și esența de vanilie ( aici alege fiecare, după gust, cât de dulce să fie compoziția). Apoi adăugăm fulgii de cocos în ploaie și amestecăm treptat până când vedem că se incorporează bine în brânzică. Trebuie să obținem o textură consistentă, astfel încât brânza de vaci să nu mai lase apă.

 2. Pregătim o tavă de cuptor, pe care așezăm o foaie de copt. Aceasta ne va ajuta să nu se lipească batoanele de materialul tăvii. Alegem acum un poș pentru ornat prăjituri sau o pungă mai solidă pe care o tăiați într-un colț și începem să îndesăm brânzica în ea. Cu ajutorul poșului/pungii, formăm batoane Dots pe care le așezăm pe tavă. Dăm totul la frigider pentru 20/30 minute. 

3. Între timp, pregătim glazura de ciocolată prin metoda bain-marie ( adică o oală cu apă pusă la fiert, deasupra căreia așezăm un bol/ castron care să nu atingă apa; vasul se va încălzi de la abur). Tăiem ciocolata bucăți, așezăm în bol și așteptăm să se topească. Apoi adăugam o lingură de unt de cocos și amestecăm. 

4. Scoatem batoanele din frigider și cu ajutorul unui clește de bucătărie sau a două furculițe, tăvălim fiecare baton în ciocolată, apoi le așezăm înapoi pe foaia de copt. Punem tava cu batoanele glazurate la frigider pentru încă 30 minute. 

 Cu acest desert delicios este imposibil să dai greș! Este un dulce bun și sănătos pentru oricine :) Poftă bună! ❤️


Comentarii